Legionella önellenőrző vizsgálatok

Vízvizsgálatok

Egyes esetekben már a kockázatértékelés elkészítésének is feltétele az aktuális és megfelelő ponton vett vízminták Legionella vizsgálati eredményének megléte. A 49/2015. (XI. 6.) EMMI rendelet 6. § (3)–(5) bekezdésben foglaltak szerint kötelező a rendszeres Legionella vizsgálat

  • a nedves hűtőtornyokból,
  • a pezsgőmedencékből és egyéb aeroszolképző, melegvízű medencékből és
  • bizonyos létesítmények esetében a használati melegvíz-rendszerekből (pl. szállodák, egészségügyi létesítmények esetén).

Ezen kívül azon rendszerek esetében van Legionella vizsgálati kötelezettség, ahol a kockázatértékelés korábban magas kockázatot állapított meg.

Kérésére lebonyolítjuk az önellenőrző vízvizsgálatokat akkreditált és megbízható partnereink bevonásával!

Testo kalibrált hőmérő

A rendelet 6. § (3) bekezdése szerint a fokozott Legionella-fertőzési kockázatot jelentő létesítményekben (pl. szállodákban és egészségügyi létesítményekben) a használati melegvíz rendszerek esetén hőmérsékletmérést havonta kell végezni kalibrált hőmérővel. A hőmérsékletméréshez szükséges Testo kalibrált mini hőmérőt is rendelhet tőlünk. Kérje ajánlatunkat!

Telepszám gyorsteszt

Mindezek mellett a nedves hűtőtornyok telepszám ellenőrzéséhez használható telepszám gyorstesztet is kínálunk. 

Kérje ajánlatunkat! 
Írjon nekünk (info@legionellakontroll.hu), vagy hívjon minket (+ 36 30 487 9309)!·       

Kötelező Legionella kockázatbecslés

2016-tól az EMMI 49 /2015 (XI. 6) rendelet alapján kötelezően kockázatbecslést kell készíttetnie, ha az Ön létesítménye Legionella fertőzési kockázatnak van kitéve.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!