Tízre nőtt a new yorki legionellózis járvány halálos áldozatainak száma

NEW YORK (AP) – 150 szakértő mintázza a bronxi városrész hútőtornyait Legionella baktérium után kutatva azon jelenleg is tartó járvány kapcsán, amelyben eddig 101 ember betegedett meg és tíz meghalt. Ez a legionárius betegség járvány a legnagyobb New York városának történelmében.

Néhány háztömbön belül 5 épület hőtőtornyaiból tudták kimutatni a baktériumot a dél-bronxi városrészben.

A krónikus betegségekkel küzdő áldozatok a legionárius betegség rizikócsoportjába tartoztak. A legionárius betegség fő tünete a tüdőgyulladás, amely magas lázzal és változatos extrapulmonális tünetekkel társulva gyakran életveszélyes állapotot okozhat. A súlyos tüdőgyulladással is járó legionárius megbetegedés kóroki ágensei, azaz okozói a Legionella baktériumok alacsony csíraszámban bármilyen vízi környezetben előfordulhatnak, egészségügyi kockázatot természetes előfordulási helyükön azonban igen ritkán jelentenek. Amikor a természetes vizekből a baktériumok olyan vízrendszerekbe kerülnek, ahol a szaporodásukhoz szükséges feltételek adottak, jelentősen megnő a betegség kialakulásának kockázata.

Állami tisztviselők együtt dolgoznak a város egészségügyi osztályának munkatársaival egy nappal azután, hogy Andrew Cuomo kormányzó és Bill de Blasio polgármester éles vitába keveredett annak kapcsán, hogy a kialakult helyzet – a jogszabályi háttér hiánya – kinek a felelőssége.
Forrás: http://www.13wham.com/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Így azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről.