Esgli_2019

A jövő héten, Athénban kerül megrendezésre az európai Legionella konferencia, az ESGLI 2019

2019. szeptember 10. és 12. között, Athénban kerül megrendezésre szám szerint a 6. ESGLI, azaz az európai Legionella konferencia (ESGLI = ESCMID Study Group for Legionella Infections). A 2011-ig EWGLI-nak nevezett találkozókat 1986 óta évente rendezi meg a munkacsoport (EWGLI = European Working Group for Legionella Infections). A konferencia évről évre értékes és egyedülálló lehetőséget biztosít a Legionella baktériummal, illetve a legionárius betegség megelőzésével foglalkozó európai és nemzetközi szakemberek találkozására.

A 2019. évi ESGLI konferencia a Legionella baktériumot és a legionárius betegséget érintő témák széles tárházát ismerteti az alap mikrobiális genetikai és pathogenitási ismeretektől kezdve egészen a kimutatás, a megelőzés és a kockázatcsökkentés gyakorlati lehetőségéig. A konferencia legfőbb törekvése, hogy teret biztosítson a kutatók és a gyakorlati szakemberek célzott találkozához.

A konferencia bemutatja a legújabb tudományos eredményeket, a releváns epidemiológiai és surveillance adatokat, valamint a klinikai diagnosztikai újdonságokat. A fő témákhoz tartoznak még a gazda – baktérium és a környezet – baktérium interakciók legújabb kutatási eredményeinek ismertetése mellett a járványügyi esetleírások, a genetikai és a genomikai újdonságok és a megelőzéssel kapcsolatos legújabb eredmények bemutatása.

Izgatottan várom a jövő heti ESGLI konferenciát és a találkozást a külföldi kollegákkal. A beszámolóval hamarosan jelentkezünk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Így azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről.