A Legionella baktérium előfordulása hazai kórházakban

Az a megtiszteltetés ért, hogy a mai napon megjelenő Egészségtudomány c. folyóirat közli a hazai kórházi vízrendszerek Legionella szennyezettségével foglalkozó tudományos cikk magyar fordítását.

A „LEGIONELLA BAKTÉRIUM ELŐFORDULÁSA ÉS A LEGIONELLOSIS KOCKÁZATA A MAGYAR KÓRHÁZAKBAN” című cikk tehát – most már magyar nyelven – szabadon hozzáférhető a közegészségtani-járványügyi szaklap oldalán.

KORÁBBI CIKKÜNK

Többek között ezen kutatás eredményei is biztosították a szakmai alapot a 49/2015 (XI.6.) EMMI rendelet megjelenésének, mivel a vizsgálatok rávilágítottak, hogy a hazai – többek között kórházi – vízhálózatok gyakran erősen szennyezettek Legionella baktériummal, növelve ezáltal az egészségügyi ellátással összefüggő legionárius betegség kialakulásának kockázatát.

Fogadják szeretettel!

Amennyiben kiváncsi legfrissebb híreinkre, iratkozzon fel!:

Felhívjuk a figyelmét, hogy Ön az "Küldés" gomb megnyomásával feltétel nélkül elfogadja és Önre nézve kötelezőnek ismeri el az Felhasználási és Adatkezelési Szabályzatot és kifejezett és egyértelmű hozzájárulását adja a hírlevelek fogadásához.

Dr. Barna Zsófia

Dr. Barna Zsófia

környezetegészségügyi szakember, Legionella szakértő,
a Prevalence of Legionella in premise plumbing in Hungary című cikk egyik szerzője.

Kötelező Legionella kockázatbecslés

2016-tól az EMMI 49 /2015 (XI. 6) rendelet alapján kötelezően kockázatbecslést kell készíttetnie, ha az Ön létesítménye Legionella fertőzési kockázatnak van kitéve.

Legnépszerűbb:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!