A vízhőmérséklet mérésének fontossága

A vízhőmérséklet mérésének fontossága
2018. 03. 06. | Egyéb | Nincs hozzászólás

A vízhőmérséklet mérésének fontossága

környezetegészségügyi szakember, Legionella szakértő, a Prevalence of Legionella in premise plumbing in Hungary című cikk egyik szerzője.

Mind a helyszíni szemléken, mind a kockázatértékelési dokumentáció készítésekor nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy hálózati víz – legyen az ivóvíz, vagy használati melegvíz – esetében a kockázatkezelés elsődleges eszköze a víz hőmérsékletének megfelelő szinten tartása. Az ivóvíz legyen ténylegesen hideg, a használati melegvíz pedig meleg. Mit is jelent ez számszerűen? Az ivóvíz hőmérséklete 2 perces kifolyatás valamennyi csapolón legyen 20 °C alatt, a használati melegvízé pedig 1 perces kifolyatás után legalább 50, de inkább 55 °C felett. Egy hazai tanulmány szerint ugyanis ha pl. a használati melegvíz hőmérséklete kritikusan alacsony (azaz 50 °C alatt van), 13-szor nagyobb az esélye, hogy az adott mintából Legionella baktériumok mutathatók ki, mint ha a hőmérséklete 50 °C felett lenne.

A hőmérsékletmérés kiváló eszközét jelenti a Testo mini kalibrált hőmérője, amit nálunk is megrendelhet 8 820 Ft + ÁFA + szállítási költség (1 990 Ft + ÁFA) áron. Az ár a kalibrálási díját is tartalmazza, a hőmérő ugyanis már 2 ponton végzett kalibrálással (20 °C és 60 °C) kerül forgalomba.

Megrendeléshez, érdeklődéshez, kérjük, írjon az info@legionellakontroll.hu címre!

A műszer vízálló, folyóvíz alatt és mosogatógépben tisztítható.
Előnye, hogy pontos, egyszerűen és gyorsan használható.

Műszerjellemzők:

Méréstartomány-20 … +230 °C
Pontosság±1 °C (-20 … +53,9 °C)
±0,8 °C (+54 … +90 °C)
±1 °C (+90,1 … +180 °C)
±1,5 °C (+180,1 … +230 °C)
Felbontás0,1 °C (-19,9 … +199,9 °C)
1,0 °C (Maradék tartomány)

Képek forrása: testo

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!