Közfürdők és a fertőző betegségek

A magyar szerzők által jegyzett, de angol nyelven elérhető cikk összefoglalja a medencés fürdők jelentette mikrobiális kockázatot tudományos közlemények áttekintésével. A mikroorganizmusokat a fertőzés útja és módja, a túlélési és növekedési stratégiájuk, illetve a medencés fürdők szempontjából jelentős tulajdonságaik alapján csoportosítja.

“The risk of contracting infectious diseases in public swimming pools. A review.”

Angol nyelvű összefoglaló: “A review of pathogenic microorganisms presenting risk of infection in pool based artificial recreational water venues is extracted from the available scientific literature. The microorganisms are grouped both according to their way of spread and their survival and growth strategies and their characteristics relevant for the pool and spa based recreation are discussed. In order to put the proposed risks on a solid basis, among others a ten year excerpt of the waterborne disease statistics of the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is used throughout the article.”

Ann Ist super sAnItà 2012 | Vol. 48, no. 4: 374-386, DoI: 10.4415/Ann_12_04_05

forrás és a teljes cikk elérhető, fotókiemelt kép

Amennyiben kiváncsi legfrissebb híreinkre, iratkozzon fel!:

Felhívjuk a figyelmét, hogy Ön az "Küldés" gomb megnyomásával feltétel nélkül elfogadja és Önre nézve kötelezőnek ismeri el az Felhasználási és Adatkezelési Szabályzatot és kifejezett és egyértelmű hozzájárulását adja a hírlevelek fogadásához.

Dr. Barna Zsófia

Dr. Barna Zsófia

környezetegészségügyi szakember, Legionella szakértő,
a Prevalence of Legionella in premise plumbing in Hungary című cikk egyik szerzője.

Kötelező Legionella kockázatbecslés

2016-tól az EMMI 49 /2015 (XI. 6) rendelet alapján kötelezően kockázatbecslést kell készíttetnie, ha az Ön létesítménye Legionella fertőzési kockázatnak van kitéve.

Legnépszerűbb:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Köszönjük a megkeresést!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot és megbeszéljük a további lépéseket...