Legionárius betegség járvány New Yorkban

New York City Mayor Bill de Blasio holds up a chart documenting the cases of Legionnaires’ diseaseNew York City Mayor Bill de Blasio holds up a chart documenting the cases of Legionnaires’ disease

Ezidáig 86 megbetegedés és hét haláleset köthetőmayor wpMajor NYC a 2015. július 10. óta New York (Dél-Bronx) tartó legionárius betegség járványhoz.

A Legionella rezervoárjaként szolgáló vizes közeg pontos azonosítása ugyan még nem történt meg, a hatóságok azonban egyértelműen hűtőtorony eredetre gyanakszanak. Öt épület nagy teljesítményű tetőtéri légkondicionáló berendezéseből azonosították a baktériumot a megbetegedések környezetében, mind az öt esetben már elvégezték a szükség fertőtlenítéseket.

Az eset kapcsán a jogalkotók sürgetik New York első vonatkozó rendeletének megalkotását, amely külön kitérne ezen nagy teljesítményű légkondícionáló berendezésekre is.

Forrás: The Washington Post

kép forrása, kiemelt kép forrása

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Így azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről.
Dr. Barna Zsófia

Dr. Barna Zsófia

környezetegészségügyi szakember, Legionella szakértő,
a Prevalence of Legionella in premise plumbing in Hungary című cikk egyik szerzője.

Kötelező Legionella kockázatbecslés

2016-tól az EMMI 49 /2015 (XI. 6) rendelet alapján kötelezően kockázatbecslést kell készíttetnie, ha az Ön létesítménye Legionella fertőzési kockázatnak van kitéve.

Legnépszerűbb:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!