Legionárius betegség járvány New Yorkban

Legionárius betegség járvány New Yorkban

Legionárius betegség járvány New Yorkban

környezetegészségügyi szakember, Legionella szakértő, a Prevalence of Legionella in premise plumbing in Hungary című cikk egyik szerzője.

New York City Mayor Bill de Blasio holds up a chart documenting the cases of Legionnaires’ diseaseNew York City Mayor Bill de Blasio holds up a chart documenting the cases of Legionnaires’ disease

Ezidáig 86 megbetegedés és hét haláleset köthetőmayor wpMajor NYC a 2015. július 10. óta New York (Dél-Bronx) tartó legionárius betegség járványhoz.

A Legionella rezervoárjaként szolgáló vizes közeg pontos azonosítása ugyan még nem történt meg, a hatóságok azonban egyértelműen hűtőtorony eredetre gyanakszanak. Öt épület nagy teljesítményű tetőtéri légkondicionáló berendezéseből azonosították a baktériumot a megbetegedések környezetében, mind az öt esetben már elvégezték a szükség fertőtlenítéseket.

Az eset kapcsán a jogalkotók sürgetik New York első vonatkozó rendeletének megalkotását, amely külön kitérne ezen nagy teljesítményű légkondícionáló berendezésekre is.

 

Forrás: The Washington Post

kép forrása, kiemelt kép forrása

 

Amennyiben tetszett a cikk, kérjen értesítést a következőről! 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!