Legionárius megbetegedés Portugáliában – frissítés

Fotó: © JAMES Petinga / Lusa
Fotó: © JAMES Petinga / Lusa

Mint arról a napokban már beszámoltunk, 2014. novemberében Portugáliában zajlott az eddig nyilvánosságra kerülő 3. legnagyobb legionárius megbetegedés járvány.

A Renascenca portugál internetes portál beszámolója szerint 2014. november 21-ig 336 esetet regisztráltak, amely közül 10 halálos kimenetelű volt. Ugyanezen lap információi szerint november 21-én Paulo Macedo, portugál egészségügyi miniszter bejelentette ugyan a járvány végét, azonban megfogalmazta azt is, hogy újabb halálesetekre még a továbbiakban is számítani lehet.

Mindeközben a hatóságok a megbetegedésekkel összefüggésbe hozható Legionella baktérium feltételezhető forrásaként az ADP műtrágya gyár hűtőtornyát azonosították. A hűtőtornyot elővigyázatosságból a járvány kitörésekor leállították A hatóságok egyelőre azonban nem zárták ki, hogy a járvánnyal akár egyéb vizes közegek is összefüggésbe hozhatóak, egyes hatósági vizsgálatok még az ügyben folyamatban vannak.
(forrás: http://www.dn.pt/inicio/portugal/interior.aspx?content_id=4253424 és http://www.dn.pt/inicio/portugal/interior.aspx?content_id=4232945 – mindkettő portugál nyelven).

Fotó: © JAMES Petinga / Lusa, térkép: Google Maps

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Így azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről.