Legionella az Európai Parlamentben

A 2002-es strasbourgi pozitív minták után újra az Európai Unió egyik fontos intézményéből mutattak ki Legionella baktériumot.

Annak idején a strasbourgi eset hatalmas visszhangot váltott ki és több megbetegedés is történt az akkor csupán 3 éves épületben, amelyet havonta csak egy alkalommal használtak a képviselők. Figyelemre méltó volt Jonathan Evans brit konzervatív képviselő nyilatkozata, amelyben “hatalmas felelőtlenség”-nek nevezte, hogy egy olyan épületben dolgozzanak, amely Legionella baktériummal fertőzött, az Egyesült Királyságban ugyanis több évtizedes hagyományai vannak a Legionella elleni fellépésnek.

A 2017-es eset ezzel szemben jóval kevesebb sajtóvisszhangot kapott. Az elérhető információk alapján úgy tűnik, hogy nem történt megbetegedés, mindössze a melegvízhálózatban szaporodtak el a baktériumok. Az 1995-ben átadott Altiero Spinelli épület zuhanyzóiban mutatták ki a kórokozókat. A pozitív vízminták után a Legionella pozitív zuhanyzókat és a velük azonos hálózaton lévő egyéb végpontokat 2 hétre, további intézkedésekig lezárták.

[1hivatkozas]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Így azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről.