Legionella csíraszám csökkentés egy magyar gyógyszergyár vizében

Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség esetleírása: Legionella csíraszám csökkentés egy magyar gyógyszergyár vizében

Ez a több évtizedes múlttal rendelkező magyar gyógyszergyár a közelmúltban csatlakozott egy nemzetközi cégcsoporthoz. A gyár foglalkozik kutatás-fejlesztéssel, illetve gyárt ugyanazon a telephelyen vegyi- és gyógyszeripari termékeket. A cég központja Franciaországban található, így a világ bármely pontján található leányvállalataiban célja a francia szabványoknak való megfelelés szerint működni. A Legionella baktériummal összefüggésbe hozható megbetegedések megelőzése francia jogszabályokban rögzített. Ezért a vállalat célul tűzte ki, hogy a francia szabvályozásoknak megfelelően működjön ebben a kérdésben is, annak ellenére, hogy Magyarországon nincs törvényi szabályozás a Legionella baktériummal összefüggésbe hozható megbetegedések megelőzésére.
Legionella pharma compEz az esetleírás bemutatja, hogy a vállalat hogy kezelte a „Legionella-problémát” és hogy csökkentette az ezzel összefüggésbe hozható egészségügyi kockázatot.

A teljes esetleírás elérhető itt angol nyelven

Forrás:  Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség

kiemelt kép, fotó, fotó

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Így azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről.
Dr. Barna Zsófia

Dr. Barna Zsófia

környezetegészségügyi szakember, Legionella szakértő,
a Prevalence of Legionella in premise plumbing in Hungary című cikk egyik szerzője.

Kötelező Legionella kockázatbecslés

2016-tól az EMMI 49 /2015 (XI. 6) rendelet alapján kötelezően kockázatbecslést kell készíttetnie, ha az Ön létesítménye Legionella fertőzési kockázatnak van kitéve.

Legnépszerűbb:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!