Megjelent az OEK Legionella módszertani levelének új kiadása

OEK Legionella módszertani levél2016. augusztusában megjelent az Országos Epidemiológiai Központ Módszertani levele a Legionárius Betegségről és Megelőzéséről 2. bővített kiadása az Országos Közegészségügyi Központ közreműködésével. 

“A Módszertani levél annak érdekében kerül kiadásra, hogy valamennyi orvosnak és járványügyi szakembernek komplex ismeretanyag álljon a rendelkezésére a legionárius betegségre és a megelőzés érdekében szükséges teendőkre vonatkozóan.

A Módszertani levélben ismertetésre kerülnek a betegség előfordulási sajátosságai, a fertőzés/betegség kialakulásában szerepet játszó tényezők, a rizikócsoportok, a klinikai tünetek, a betegséget kórisméző orvos azonnali teendői, a szükséges mikrobiológiai vizsgálatok, a terápiás célból ajánlott antibiotikumok, a jelentések, a népegészségügyi hatóság, az Országos Epidemiológiai Központ, az Országos Közegészségügyi Központ  és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szakembereinek teendői, különös tekintettel az utazással összefüggő esetekkel kapcsolatos eljárásokra, továbbá a megelőzés lehetőségeire. A dokumentum végén lévő mellékletekröviden összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat.” (forrás: hiv. módszertani levél)

A Módszertani levél elektronikus változata elérhető az Országos Epidemiológiai Központ honlapján

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Így azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről.
Dr. Barna Zsófia

Dr. Barna Zsófia

környezetegészségügyi szakember, Legionella szakértő,
a Prevalence of Legionella in premise plumbing in Hungary című cikk egyik szerzője.

Kötelező Legionella kockázatbecslés

2016-tól az EMMI 49 /2015 (XI. 6) rendelet alapján kötelezően kockázatbecslést kell készíttetnie, ha az Ön létesítménye Legionella fertőzési kockázatnak van kitéve.

Legnépszerűbb:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!