Megjelent az OEK Legionella módszertani levelének új kiadása

OEK Legionella módszertani levél2016. augusztusában megjelent az Országos Epidemiológiai Központ Módszertani levele a Legionárius Betegségről és Megelőzéséről 2. bővített kiadása az Országos Közegészségügyi Központ közreműködésével.

„A Módszertani levél annak érdekében kerül kiadásra, hogy valamennyi orvosnak és járványügyi szakembernek komplex ismeretanyag álljon a rendelkezésére a legionárius betegségre és a megelőzés érdekében szükséges teendőkre vonatkozóan.

A Módszertani levélben ismertetésre kerülnek a betegség előfordulási sajátosságai, a fertőzés/betegség kialakulásában szerepet játszó tényezők, a rizikócsoportok, a klinikai tünetek, a betegséget kórisméző orvos azonnali teendői, a szükséges mikrobiológiai vizsgálatok, a terápiás célból ajánlott antibiotikumok, a jelentések, a népegészségügyi hatóság, az Országos Epidemiológiai Központ, az Országos Közegészségügyi Központ és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szakembereinek teendői, különös tekintettel az utazással összefüggő esetekkel kapcsolatos eljárásokra, továbbá a megelőzés lehetőségeire. A dokumentum végén lévő mellékletekröviden összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat.” (forrás: hiv. módszertani levél)

A Módszertani levél elektronikus változata elérhető az Országos Epidemiológiai Központ honlapján.

Szólj hozzá!