Megjelent az OKK új módszertani levele a Legionella kockázatértékelésről

Megjelent az OKK új módszertani levele a Legionella kockázatértékelésről

Megjelent az OKK új módszertani levele a Legionella kockázatértékelésről

környezetegészségügyi szakember, Legionella szakértő, a Prevalence of Legionella in premise plumbing in Hungary című cikk egyik szerzője.

Jogszabályi kötelezettségének eleget téve már nyilvánosságra hozta az Országos Közegészségügyi Központ az ún. Legionella rendelet által hivatkozott Módszertani levél 2017-es, 2. kiadását, amely ingyenesen elérhető az Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Igazgatóságának holnapján.

A dokumentum részletesebben ír arról, kire is vonatkozik a Rendelet, mik az üzemeltetők feladatai es kötelezettségei. Az első kiadáshoz képest jobban kifejti a monitoring-kötelezettségeket. A módszertani levél második kiadása lényegesen többet foglalkozik pl. a kevésbé relevánsnak tartott kockázati közegekkel, mint amilyenek pl. az egyéni használati melegvíz termelők (pl. villanybojlerek), a speciális ipari berendezések, a split klímák, a fan coilok, a párásítók stb.

Nagy változás továbbá, hogy a kérdőív a Rendelet 1. melléklettére (kötelező elemek) támaszkodva került átírásra.

A dokumentum elérési linkje: http://oki.antsz.hu/files/dokumentumtar/modszertani-utmutato-legionella-2017.pdf

KORÁBBI CIKKÜNK

Amennyiben kiváncsi legfrissebb híreinkre, iratkozzon fel!:

Felhívjuk a figyelmét, hogy Ön az "Küldés" gomb megnyomásával feltétel nélkül elfogadja és Önre nézve kötelezőnek ismeri el az Felhasználási és Adatkezelési Szabályzatot és kifejezett és egyértelmű hozzájárulását adja a hírlevelek fogadásához.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!