Minimálisan változott a 49/2015 (XI.6.) EMMI rendelet

Az EU ivóvíz irányelvének változása miatt egy éve, 2023. januárjában jelentősen változott a Legionella-rendelet, pl. azóta a hatálya egyértelműen az olyan munkahelyként szolgáló létesítményekre is kiterjed, ahol Legionella-expozíció szempontjából kockázatot jelentő közeg található (pl. központi használati melegvízrendszer, nagyobb ivóvízhálózat stb., tehát nem csak nedves hűtőtorony).

Most, 2023. decemberében ehhez képest csak kis ráncfelvarrás történt.

Módosult a Legionella-fertőzési kockázatot jelentő létesítmény definíciója, amely most úgy szól, hogy „a Legionella-fertőzési kockázatot jelentő létesítmény olyan közintézmény, vagy munkahelyként szolgáló épület, amelyben Legionella-expozíció szempontjából kockázatot jelentő közeg található.”

A közintézmény fogalmát az új ivóvíz-rendelet (5/2023. (I. 12.) Korm. Rendelet 2. § 32.) határozta meg: „a közintézmény olyan nyilvános, közforgalmú szolgáltató épület, amelyet a tulajdonoson vagy az épület üzemeltetőjén kívül további személyek is használhatnak, függetlenül attól, hogy az oda történő belépés a nyilvánosság számára teljesen szabad vagy valamely feltétel teljesítéséhez kötött”.

Ezen kívül csak módszertani levél elnevezése változott módszertani útmutatóra.

Bővebben: https://uj.njt.hu/jogszabaly/2023-63-20-0A.1#CI

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Így azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről.