November 9: I. Legionella Kockázatértékelés Képzés

autofluoreszcens legionella gvpc táptalajonAz Országos Közegészségügyi Központ 2016. november 9-én tartja az első Legionella kockázatértékelés képzést Magyarországon.

A képzés tartalma kiterjed az EMMI 49/2015 (XI.6.) rendeletének ismertetésére, vázolja a kockázatbecslés folyamatát. Dr. Szántó Zoltán, a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnikai Tanszékének egyetemi docense például megismerteti a hallgatóságot a téma kapcsán előkerülő épületgépészeti fogalmakkal és azok jelentésével. Dr. Kádár Mihály az Aqua-Bakt Kft. képviseletében többek között a Legionella monitoringról beszél. A képzés második felében pedig a Legionella kockázat szempontjából legjelentősebb kockázati közegekkel, – úgymint a hálózati hideg- és melegvíz rendszerek, medencék, nedves hűtőtoronyok, egyéb vizes közegek – kapcsolatos kérdéseket lesz alkalom megvitatni.

Az előadók többsége a tanfolyam szervezőjének, az Országos Közegészségügyi Központnak munkatársa. Az Országos Közegészségügyi Központ foglalkozik Magyarországon legrégebb óta Legionella baktérium környezeti kimutatásával és rendelkezik a legrégebbi tapasztalattal a Legionella környezeti kockázatbecslés témájában; a Legionella környezeti kimutatásának hazai referencia laboratóriuma, amely a többi vízvizsgáló laboratórium jártasságát a Legionella vizsgálatok terén számára jártassági körvizsgálattal ellenőrzi..

kiemelt kép forrása: driventoblog.wordpress.com940x198

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Így azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről.