Örök kérdés: ivóvíz vagy ásványvíz?

Most kivételesen nem Legionella a téma, hanem ivóvíz, illetve ásványvíz, de így, a nyári hőségben elég aktuális a kérdés, hogy csapvizet, vagy ásványvizet igyunk-e…

Többször elolvastam már az Index bő egy éves cikkét, aminek most első sorait csak szó szerint idézem. Remélem, más is hasznosnak és érdekesnek találja:

„Vajon miért népszerű a palackos víz annak ellenére, hogy sokkal drágább a csapvíznél, ráadásul lassan belefulladunk a műanyaghulladékba? A klór vagy az arzén a veszélyesebb? Mit is jelent a vállalható kockázat az élelmiszeriparban? Ezekről a kérdésekről szervezett kerekasztal-beszélgetést a Magyar Víziközmű Szövetség.

A víz világnapja alkalmából rendezett kerekasztal-beszélgetést a Magyar Víziközmű Szövetség Budapesten, a szervezet Sas utcai irodájában. A beszélgetésen egy híján minden érintett részt vett: a Fővárosi Vízművek vízminőségi osztályának igazgatója mellett az egyik legismertebb hazai vizsgálati labor, a Wessling, az ÁNTSZ, a Gaja nevű civil szervezet, a Budapest Műszaki Egyetem, sőt a Külgazdasági és Külügyminisztérium is képviseltette magát….”

A cikk elérhető az Index portálon. Érdemes elolvasni.

Grafika forrása: http://filterbutler.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Így azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről.