Vége a new yorki legionárius betegség járványnak. Azonosították a fertőzés forrását.

opera hotel bronx new yoirkNew York Város Egészségügyi Hatóságának sajtóközleménye szerint a new yorki (Dél-Bronx) Legionárius betegség járvány során azonosították a megbetegedést okozó Legionella törzs eredetét. A járvány véget ért.

Az Opera House Hotel hűtőtornyából vett vízmintákból kitenyészett Legionella törzsek megegyeztek több betegből izolált törzsekkel. Az érintett terület minden egyéb hűtőtornyához hasonlóan szálloda hűtőtornyának fertőtlenítése is megtörént.

A járvánnyal összefüggésben 2015. augusztus 3. óta új esetet nem jelentettek. Ez hosszabb időszak, mint a betegség két hetes lappangási ideje.

Megfelelő karbantartás hiánya és nem elégséges fertőtlenítőszer alkalmazása állhat a hátterében, hogy a hűtőtoronyban a betegségekkel összefüggésbe hozható baktérium elszaporodhatott.

Az epidemiológiai kapcsolat felállítására a betegekből és a vízmintákból kitenyészett Legionella pneumophila 1 törzsek között PFGE vizsgálatot (pulzáló mezejű gélelektroforézissel), szekvencia alapú tipizálást (SBT) és teljes genom szekvenálást (WGS) végeztek a Legionella törzsek „ujjlenyomatának” meghatározására.

Forrás: http://www.nyc.gov/html/doh/html/pr2015/pr034-15.shtml, kép: therealdeal.com

Többet a hűtőtornyok fertőtlenítéséről itt olvashat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Így azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről.